Projelerinize Özel Gelir Gider Takibi

Proje özelinde ön muhasebe kaydı oluşturarak tüm projelerinizin finansal durumunu yakından inceleyin.
Yaptığınız tüm işlerin şirketinize getirisini KolayBi’ ile takip edin.

Hemen Dene
Close-up hand man making calculation

Düzenli proje kayıtlarıyla hataları önleyin!

KolayBi’de projenize özel sipariş ve faturaları tanımlayarak işlerinizi kolaylaştırın.

Proje özelinde fatura takibi

Projeniz için satın alma ve satış faturalarınızı tanımlayın. Masraf takibinde karışıklık yaşamadan faturalarınızı takip edin.

Proje özelinde sipariş takibi

Aldığınız siparişlerin hangi projeye ait olduğunu tanımlayarak sipariş süreçlerinizi tek ekran üzerinden yönetin.

Proje kayıtlarını içe/dışa aktarın

Mevcut proje bilgilerini içe aktararak kullanmaya hemen başlayabilir veya KolayBi’de oluşturduğunuz proje kayıtlarını istediğiniz an dışa aktarabilirsiniz.
Credit card mockups

Projelerinizin gelir giderleri tek ekranda!

Tüm projeleriniz için ayrı ayrı gelir gider kaydı oluşturun. Toplam proje gelirlerini ve toplam proje giderlerini tek ekrandan görüntüleyerek, projenin finansal durumunu görün.

Projenizde çalışanların maliyetini görüntüleyin!

Projeniz için çalışan herkesin maaş, sigorta, vergi gibi giderlerini tutun. Hem projenizin personel maliyetini kapsamlı ve doğru tutun hem de hangi projede kimlerin çalıştığını bir bakışta takip edin.

En kârlı projelerinize ağırlık verin!

Mevcut proje bilgilerini içe aktararak kullanmaya hemen başlayabilir veya KolayBi’de oluşturduğunuz proje kayıtlarını istediğiniz an dışa aktarabilirsiniz.

14 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın!

Şimdi KolayBi’ Ön Muhasebe Programını kullanmaya başlayın ve ücretsiz e-fatura kontörü fırsatından yararlanın!

Hemen Dene
İşletmenize Özel Çözümler

Finansal Operasyonlara Ön Muhasebe Programı Çözümleri

Zamanınızı alan tüm finansal operasyonlarınızı hızlandırın. KolayBi’ ile cari, fatura, nakit akışı takibi, stok yönetimi süreçlerinizi tek ekrandan yönetin!

Proje Gelir Gider Takibi

Gelir gider takibi tüm işlerde yapılması gereken bir uygulamadır. Doğru gelir gider takibinin yapılmaması uzun vadede işletmenizin zarar görmesine neden olabilir. Yapılan işin niteliği ne olursa olsun kategorisine göre farklı gider kalemleri bulunur. Bu gider kalemleri ve kazanç bir arada analiz edilerek finansal durum analiz edilebilir. Bu analiz klasik yöntemlerle yapılabildiği gibi bu iş için tasarlanan programlarla da yapılabilmektedir.

Gelir Gider Nasıl Planlanır?

Gelir gider planlama konusu önemli ve dikkat gerektiren bir konudur. Bu yüzden risk barındıran klasik yöntemler size zaman kaybı yaşatırken maliyetli de olabilir. Gelir gider planlama için özel yazılımlarla hazırlanan programların kullanımı çok daha hızlı ve kullanışlıdır. Farklı modülleri bulunan programda birçok farklı bilgi senkronize olarak çalışmaktadır. Bu sayede tüm işlemler için ayrı ayrı işlemler yaparak vakit kaybı yaşamazsınız. Herhangi bir projeye başlamadan önce gider tablosu oluşturmak en önemli adımdır. Proje için gereken maliyet hesaplamaları faaliyete geçmeden önce yapılmalıdır. Projenin bitmesi için ne kadar bütçe gerektiği ve bu bütçenin hangi faaliyetler için kullanılacağı açıkça kaydedilmelidir. Projeye başlamadan önce süreçte defalarca değişiklik yaşanabilir. Bu değişikliklere bağlı olarak proje takibi tablosunda değişiklikler yapılabilir. Bu değişikliklerin zaman kaybetmeden yapılabilmesi ve her bir değişikliğin bütçeyi nasıl etkilediğini anlamak gerekir. Proje gelir takibi tablosu bu verileri kısa süre içerisinde kullanıcıya sağlamaktadır.

Gelir Gider Planlamasının Avantajları

Proje aşamasında proje gelir takibi yapmanın birden fazla avantajı vardır. Bir projeye başlamadan önce gereken minimum maliyet hesaplaması yapılmalıdır. Projenin hayata geçirilme sürecinde alınan hizmetler ve personel giderlerinin karşılanması gibi gider kalemleri vardır. Bu gider kalemlerinin doğru hesaplanmaması sonucu domino etkisiyle projeniz başarısızlığa uğrayabilir. Projenin hayata geçirildikten sonra kazanç sağlamaya başlama süresi göz önüne alınmalıdır. Belirli bir bütçe ile başlanan projede gereken harcamaların takibi doğru yapılmadığında zarar edilmeye başlanabilir. Projenin geliri ve giderinin takip edilmesini sağlayan program bu iş için oldukça kullanışlıdır. Her projeye uygun olarak hazırlanabilen programlar sayesinde süreç içerisinde projenin gelişimini rahatlıkla görebilirsiniz. Hangi kalemlere daha fazla harcama yapıldığı gibi verilerle işletmeniz zarar etmeden önlem alabilirsiniz. Yalnızca proje takibi yapılırken gelir gider verilerinin doğru ve eksiksiz tutulması gerekir. Doğru tutulan veriler ışığında ay içerisinde oluşan KDV tutarı, personel giderleri gibi verilerin erişimine kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Proje Gelir Gider Programları

Klasik gelir gider hesaplanması yöntemini tercih edenler defter ya da Excel programı kullanır. Bu yöntemlerin bazı dezavantajları vardır. Defter kullanımı kağıt israfının yanı sıra ekstra zaman harcamanıza neden olur. Excel tablosunda gelir gider takibi yapmak için öncelikle gerekli tabloların oluşturulması gerekir. Tabloların oluşturulma sürecinde yapılan herhangi bir hata tüm hesaplamalarınızı alt üst edebilir. Ayrıca, Excel programı yalnızca kayıtları bilgisayarda tutmanızı sağlar. Size ekstra rapor ve analiz gibi detaylı veriler sunmaz.

Proje gelir gider tablosu gerçekleştirilen projeye uygun olmalıdır. Her projenin kendine özgü gelir ve gider kalemleri olur. Bu kalemlerin doğru olarak planlanması projenin başarısını belirlemektedir. Gelir gider program sayesinde rahatlıkla kayıt altına alınabilir. Kaydedilen veriler ışığında projenin nasıl gelişim göstereceği öngörülebilir. Gelir gider takip programı yazılımlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Amacı benzer olan programlarda arayüz veya modüllerde farklı tasarımlar hazırlanabilir. Özel projelerde, projelere uygun olarak gelir gider takip programı hazırlanabilir. Bu sayede kişiler proje verilerin en doğru ve eksiksiz şekilde tutabilir.

Proje gelir gider takibi nasıl yapılır?

Proje gelir gider takibi, uygun bir programla ekstra rapor ve analiz alabileceğiniz şekilde yapılabilir. Böylece olası risklerinizi yönetmiş olursunuz.

Proje gelir gider takip programı ne işe yarar?

Proje gelir gider takip programı ile proje bazında risk yönetimi yapabilirsiniz. Böylece proje bazında analizler yapabilir, gider ve gelir arasındaki farkları yönetebilirsiniz.